2018. évi 1. szám

| ► Olvasási idő: 2 perc

Köszöntjük folyóiratunk olvasóit!

Idei első számunk sokat foglalkozik az igehirdetésekkel. Először egy fiatal baptista lelkipásztor, Szimon Gergő figyelmeztető hangon elmondott igehirdetését ismerhetjük meg. Derencsényi István debreceni református lelkipásztor igehirdetése a szegények felé végzett munkánk átgondolására hív a 82. zsoltár alapján. Majd egy amerikai igehirdető, Dave Harvey homiletikai tanácsait ismerhetjük meg, amiket kezdő igehirdetőknek fogalmazott meg. Id. Kovács Géza igehirdetésről szóló gondolatait ismerhetjük meg a következő cikkben. Majd Győri Kornél ad egy rövid történeti áttekintést a magyarországi baptista igehirdetésről.

Ezek után egy hosszabb lélegzetű tanulmányában Mózes eletét és annak tanulságait tárja elénk id. Kovács Géza. Ezt egy teológiai hallgató, Békefi Soma írása követi, ami tulajdonképpen egy könyvajánló a hit és tudomány témakörében. Tóth Sándor az ezt követő írásban korunk legégetőbb kérdéseit veszi sorra. A boldog házasság titkáról Hostyánszki Péter értekezik a cikkében. Majd a protestáns gályarabok történetét eleveníti fel Bereczki Lajos írása.

Szokásos módon könyvajánlókat találhatunk a lap záróoldalain. Kiemelten ajánljuk olvasásra a néhány hete elhunyt Billy Grahamnek magyarul a közelmúltban megjelent könyveit.

Kellemes olvasást!

Olvasás

Letöltés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .