2020. évi 1. szám

| ► Olvasási idő: 2 perc

Köszöntjük olvasóinkat! Megjelent lapunk idei első száma, mely most is tájékozódást kínál, és reménységünk szerint hitet is ébreszt, vagy mélyít azokban, akik időt szánnak a megismerésére.

Egy fiatal lelkipásztor, Csiha Márton igehirdetését és rövid életrajzát olvashatjuk első cikkünkben. Id. Kovács Géza Isten üdvtervével foglalkozik a tanulmányában. Tóth Krisztián a cikkével abban segít, hogy átgondoljuk, hogy mit tanulhatunk a puritán keresztényektől ma. Tóth Sándor azt boncolgatja írásában, hogy milyen tényezők akadályozzák hazánkban az emberek megtérését, az egyházak megerősödését. Bacsó Benjámin tanulmánya a különleges témát feszeget: mik a tanulságai és veszélyei az egyre népszerűbb karizmatikus vezetési koncepciónak? M. Kovács László cikke nagy segítséget jelenthet a szociális és gyermekjóléti munkában, mert alapos, és sok hasznos lehetőségre irányítja rá a figyelmet. Idén 100 éve, hogy a trianoni döntés megszületett. Szebeni Olivér cikksorozatban emlékezik meg erről, melynek első részét a jelen számunkban olvashatjuk. Cséki Győző, aki az Üdvhadseregben kötelékében szolgál, – ugyanakkor teológiánk hallgatója is – a melegházasságokkal kapcsolatban tesz megállapításokat dolgozatában. Egyházunk és az európai baptisták ezzel kapcsolatos hivatalos álláspontja is elolvasható a cikk után. Győri Gábor cikkének címe: Mit jelent a Krisztus szerinti cselekvés online felületeken lelkipásztorként? Végül Vas Lajos ajánlja részletesen Erwin Raphael McManus kiváló könyvét, aminek Az utolsó nyílvessző a címe. Egyéb hasznos könyvek rövid ajánlójával zárul lapszámunk.

Kellemes olvasást, hasznos időtöltést kívánunk a cikkekhez!

Olvasás

Letöltés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .