A 2014. évi 3–4. szám

| ► Olvasási idő: < 1 perc

Szolgatars2014_3-4

Megjelent a Szolgatárs folyóirat 2014 évvégi összevont száma. Hadd mutassuk be röviden ezt az új lapszámot!

Egy fiatal baptista igehirdetőtől, Huli Sándortól arról olvashatunk, hogy miért választotta a lelkészi, igehirdetői szolgálatot. Egy lendületes református igehirdetés után Asszíria harci módszereiről és sikereiről olvashatunk Berde Imrétől. Heizer Tamástól a vezetők változásokhoz való viszonyát boncolgató előadásának második részét is megismerhetjük. Ugyanígy befejeződik Steiner József missziológiai tanulmánya is a második résszel.

Hegedűs D. Viktor egy teológiai konferencián vett részt Párizsban. Beszámolójában bepillantást nyerhetünk Európa jelenkori teológiai gondolkodásába. Klaus Douglass volt az előadója a 2014-es Balaton-NET rendezvénynek. Az első előadásának bemutatásával szeretnénk kedvet adni ahhoz, hogy megismerjük a többit is a Balaton-NET mixcloud oldaláról. Az ezt követő cikk egy szerzőpáros munkája, amiben korunk egyik divatos kifejezését, az énmárka fogalmát vizsgálják meg a lelkipásztori szolgálat nézőpontjából. A gyülekezeti tanácsadás lehetőségéeivel Reimer Attila ismertet meg minket.

A világhírű német teológus, Dietrich Bonhoeffer életéről írt legújabb könyvet ajánljuk olvasásra ezek után. A kiscsoportokban működő lelki munka során fontos kérdés, hogy ki lehet vezetője egy ilyen csoportnak. Erről szól Brett Eastman írása. Miről tanulnak a baptista fenntartású középiskolákban az erkölcstan, illetve bibliaismeret órákon, és a FÉK program során? Ezzel ismertet meg Tóth Sándor dolgozata. Tisza Attila írása a keresztény szociálpolitika egyik kevéssé ismert megalapozójáról, Kovrig Béláról szól. Fekete Csaba református professzor összeveti néhány régi angolszász éneknek a magyar énekeskönyvekben a huszadik század elején megjelent változatát az eredetiekkel. László Gábor tanulmányának a második részét is elolvashatjuk most már, amiben a baptisták Horthy-korszakban zajló történetét dolgozza fel. Végül anabaptistákról szóló előadások következnek a lap befejező oldalain Bánsky Tibortól, Josef Franz Enzenbergertől, Kiss Leheltől, Kovács Gézától, dr. Mészáros Kálmántól, dr. Simon Józseftől, dr. Szebeni Olivértől, és Josef Vix-től.

Isten áldja meg a lap szerzőit és olvasóit!

Helyben olvasás:

Letöltés:

Szolgatárs 2014 3-4. szám

A jubileumi előadások különálló mellékletként is letölthetők itt:

Szolgatárs 2014 3-4. szám melléklet – jubileumi előadások

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .