A 2015. évi 2. szám – Fókuszban a migráció

| ► Olvasási idő: < 1 perc

Szolgatars_2015_2_címlap_web

Új népvándorlás tanúi vagyunk: Afrika északi térségéből, a Közel-Keletről és Ázsia más, diktatúrában vagy nyomorban élő országaiból tömegek indultak útnak Európába.
Olyan mértékű változásról van szó, amelyet nem vehetnek félvállról az egyházak sem. Szükséges a tájékoztatás az iszlámmal kapcsolatban, hogy megpróbáljuk érteni azokat, akikkel találkozunk. El kell gondolkoznunk, hogy miért vagyunk mi felelősek, és miért nem. Segítenünk kell a nyomorúságban levőkön irgalmasan, ugyanakkor okosan és bölcsen. A kérdések és feladatok száma egyre sokasodik.
Baptista egyházunk szeretne ezzel a tematikus lapszámmal hozzájárulni ahhoz a közös gondolkodáshoz, ami elengedhetetlen ebben a helyzetben. Talán azt gondolja a kedves olvasó, hogy már eleget olvasott ebben a témában. Miért lehet érdekes ez mégis?
Azért, mert más irányból közelít, mint a megszokott média. Azért, mert mi Bibliával a kezünkben szeretnénk tájékozódni ez esetben is.
Hogyan épül fel a mostani lap tehát? Először az iszlám vallást szeretnénk kicsit közelebbről megismerni. Majd egy bibliai és etikai oldalról közelítő tanulmányt olvashatunk, a Confessio folyóirat egyik írását. Előkerül néhány interjú és vélemény különböző írott és internetes forrásokból is. Találhatunk gondolatokat baptista lelkészektől (hazaiaktól és külföldiektől egyaránt), sőt egy lelkészfeleségtől is. Lapzárta előtt érkezett a Európai Baptista Szövetség migrációs helyzettel kapcsolatos összefoglaló anyaga, amit angol nyelven adunk közre.
Végül hangsúlyozzuk, hogy a lapunkban található egyik írás sem hivatalos nyilatkozat, továbbá nem kíván irányított orientáció sem lenni. Sokkal inkább egy mértéktartó áttekintést kívánunk átadni az olvasók számára, ezzel is segíteni az informálódást és a gondolkodást.

Sinka Csaba
felelős szerkesztő

Olvasás helyben

 

Letöltés

2015'2 gomb

 

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .