A 2016 évi 3. szám

| ► Olvasási idő: 2 perc

szolgatars_2016_3_cimoldal

Ismét jelentkezik a Szolgatárs folyóirat, a frissen elkészült lapszámmal. Sokszínű lett ez a számunk. Épp olyan, mint amilyen most az őszi táj körülöttünk.

Kelemen Szabolcs tanulmányának a segítségével egy alapvető bibliai fogalomról, a szívről, és annak működéséről elmélkedhetünk. Mórocz Bora közelebbről ismerteti meg velünk a sokat emlegetett, de talán felszínesen ismert híres amerikai baptista lelkipásztort, Martin Luther Kinget. Zsengellér József tanulmánya az Ószövetség szószéken való alkalmazására bátorít, sok jó tanáccsal segítve azt. Az ezt követő cikkben Tóth Sándor Bibliával a kezében gondolkodik el a csoportgondolkodás egyénre gyakorolt hatásairól. H. Kovács Judit a proaktivitás fogalmával ismertet meg bennünket rövid írásában. Tim Challies egy tapasztalt lelkipásztor, John F. MacArthur gondolatait ajánlja figyelmünkbe, amik arról szólnak, mi jellemzi a kiváló lelkészi szolgálatot. Vas Lajos, aki a Tiszántúli Baptista Egyházkerületi Tanácsnak egyik tagja, a vezetők és a múlt rendezésének kérdéseit vizsgálja az ezt követő írásában. Ezután Bacsó Benjámin röviden megosztja velünk 1956 és a baptisták kapcsolatáról szóló kutatásának eredményeit. Egy szervezetről és egy szerveződésről olvashatunk a következőkben dr. Szalai Zsolt és Muzslai-Bízik Bencze írásai által. A Keresztyén Vezetők Társasága bemutatkozása után az Evangelikál és protestáns ortodox teológusok párbeszédben nevű kezdeményezést ismerhetjük meg.

Találhatunk még írást arról, miért indult a Szolgatárs podkaszt és mi a célja. Könyvajánlókat olvashatunk Takács Zoltán, Vas Lajos tollából, illetve rajtuk kívül is ajánlunk néhány fontos kötetet. Egy érdekes sajtóhír zárja a sort.

Reméljük, a mostani lapszámunk is elgondolkoztat, informál és jóra bátorít minden kedves olvasót!

Olvasás

Letöltés

lapszam_gomb_pdflapszam_gomb_epublapszam_gomb_mobi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .