Szerkesztői köszöntés

| ► Olvasási idő: < 1 perc
Elérkezett ismét karácsony ideje. Háló Gyula egyik versében (Karácsonyi könyörgés) így bátorít arra, ami a feladatunk ilyenkor:
Hallgass a gyermek szavára,
dőlj rá erős jászolára,
öltöztesd föl csillogásba
szép szemed, mindenki lássa;
ülj karácsony ablakába!
Bujtasd ünnepi ruhába
fázó szíved, forró lázba,
hordjál derűt mennyből házba,
vidd a jó hírt, vidd világba;
ülj karácsony ablakába!
A vers által megfogalmazott üzenetet lapunk is szeretné komo­lyan venni. Főképp a felszólítást: vidd a jó hírt, vidd világba! Olyan írásokat sikerült reményeink szerint összegyűjteni, amelyekben az isteni Ige öltött testet mai, magyaroszági, baptista formában.
  A Szolgatárs lap megújulóban van. Szerkezetében, szerkesztőinek személyében és egyéb vonatkozásokban is. Az viszont továbbra is alapvető célja, hogy bibliai megalapozottságú, a hittudományok és társadalomtudományok széles területét érintő, mai kérdéseinkre válaszokat kereső, népszerű, közérthető nyelven írt írásokkal szolgálja az olvasók szükségleteinek betöltését.
  Ez az összevont szám tehát átmenetet képez. Megjelennek benne új rovatokhoz kapcsolódó cikkek (például vezetéstudomány, szociológia, pedagógia, irodalom). Jelen számunk is tartalmaz  igehirdetői munkát segítő írásokat, alapos bibliatanulmányt, teológiai írásokat és gyakorlati teológiát érintő cikkeket egyaránt. Az is a szándékunk, hogy amint a mostani is, úgy minden lapszám tartalmazzon olyan írásokat, amelyek a gyülekezeti kiscsoportok munkáját segítik.
  Bízunk benne, hogy akik eddig hűséges olvasók voltak, továbbra is örömmel veszik kézbe, illetve nyitják meg az interneten folyóiratunkat. Arra is vágyunk, hogy a lap – főként az internet segítségével – sokkal szélesebb körhöz eljusson, és kézzelfogható segítséget nyújthasson. Szívesen fogadjuk, ha a kedves olvasó is terjeszti jó hírünket!
A szerkesztőbizottság nevében:
Sinka Csaba
felelős szerkesztő
A Szolgatárs szerkesztőinek egy csoportja 2013 őszén Balról jobbra: Nemeshegyi-Horvát György, Sinka Csaba, Heizer Tamás, Hegedűs D. Viktor, dr. Almási Kornél
A Szolgatárs szerkesztőinek egy csoportja 2013 őszén
Balról jobbra: Nemeshegyi-Horvát György, Sinka Csaba, Heizer Tamás, Hegedűs D. Viktor, dr. Almási Kornél

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .