Eltökélt szívű nők (könyvajánló)

| ► Olvasási idő: 2 perc

Beke Betty

eltokelt_szivu_nok
Priscilla Shirer: Eltökélt szívű nők Immanuel, 2012

Az Eltökélt szívű nők című könyv nem elsősorban egy olvasói igény miatt született meg, hanem azért, mert elkötelezett szívű emberek megértették, hogy olyan nőkre van szükség ebben a nemzedékben, akik nemcsak megértenek bizonyos igazságokat, hanem készek is azt megvalósítani is a saját életükben.

Rögtön meg is fogalmazódik a kérdés: mi a probléma a nőkkel? Tulajdonképpen semmi. És mégis…
A kérdést úgy is fel lehet tenni: Szeretnénk-e megelégedettek lenni? Szeretnénk-e örülni? Szeretnénk-e, hogy Isten Igéje valóságosan hasson az életünkben mindennap?
Ha a fenti kérdésekre igent mondunk, akkor már nincs szükség másra, mint: önfegyelemre, önfeláldozásra, eltökéltségre. Mindezek olyan kifejezések, amelyek felkavarják a gondolatainkat. Úgy találhatjuk, hogy mégiscsak nagy ár mindezért.
Nos, ebben nyújt segítséget ez a könyv. Üzenet Istentől, egyfelől arra nézve, hogy ismer és értékes vagyok számára. Másrészről egy tükröt tart elénk arról, hogy milyen állapotban vagyunk, hol tartunk most, és hová juthatunk el Isten segítségével.
Lehetőségünk van átgondolni mindazt, ami igazán fontos az életünkben. Mindazt erősíthetjük, ami az igazi kincsünk, vagy azzá válhat.
A könyv nem egy regény. Aki ilyen várakozásokkal kezdi el olvasni, az csalódni fog. Ez a könyv inkább egy munkafüzet. Olvasás közben nem csak jegyzetelni érdemes, hanem egy-egy fejezet után úgy érdemes továbbmenni, hogy az olvasó döntést hoz a saját életére nézve.
A szerző Priscilla Shirer olyan példa a könyv szerkesztői szerint, aki hűséges életével sok nő számára mutat példát. A történetei, bizonyságai által egy hiteles, érett hívő ember bizonyságtételét olvashatjuk el.
Én is azt tapasztalom, hogy sok nő a „majd akkor leszek boldog, ha…” csapdájába esik. Mindig másra, többre vágyik sok nő. Ha házas egyedülálló szeretne lenni. Kívánja azt a szabadságot, amit az az életforma nyújthatna számára. De ugyanígy fordítva is igaz: ha valaki egyedülálló, mindenképpen a házasság nyújtotta biztonságot szeretné megszerezni magának. De ki ne szerette volna már megvásárolni egy tetszetős reklámban látott terméket, ruhadarabot? És ki ne gondolt volna arra sohasem, hogy csak akkor lehetek boldog, ha ezt megszerzem, megkapom, megvásárolom.
Akkor ez azt jelenti, hogy ne legyenek, sőt egyáltalán nem lehetnek igényeim? Nem. Csak egyszerűen a megelégedett nő tudja azt, hogy Isten képes arra, hogy betöltse maradéktalanul a felmerülő szükségeit. És egy másik gondolat a könyvből:
„Vajon mit akar Isten kiformálni a jellemedben, vagy megerősíteni a vele való kapcsolatodban azáltal, hogy még nem ad meg néhány dolgot, amit szeretnél?”
Három életváltoztató hangsúly:
Ne csak megtudjam, hanem fogadjam el, hogy nő vagyok és ráadásul élvezzem – Isten segítségével.
Eltökélek dolgokat, és ezáltal számon kérhetővé válok magam és Isten előtt.
Eltökélem, hogy megbecsülök másokat, azáltal, hogy meghallgatok másokat, ajándéknak tekintem azt, ha valaki engem meghallgat. Igazi ajándék, igazi áldás. Mennyi áldás fakadna abból, ha csendben tudnék olykor maradni.
Eltökélem, hogy bocsánatot adok másoknak, és a megismert isteni igazságok szerint élem az életem.
Fontosnak tartom, hogy férjem életére áldás leszek, gyermekeimet Isten félelmében nevelem.
A könyv elolvasásával automatikusan nem válunk jobbá. Azt is tudjuk, hogy a könyv elolvasása nem helyettesítheti a Biblia olvasását. De katalizátorként működhet az életünkben, ha vesszük a bátorságot arra nézve, hogy engedjük magunkban Isten munkáját megvalósulni.
„Teljes szívemből eltökélem, hogy a ma döntéseinek a meghozásakor a holnapra gyakorolt hatásukat tartom szem előtt. Jelenlegi döntéseimet az utánam jövők szemszögéből gondolom végig.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .