2017. évi 1. szám

| ► Olvasási idő: 2 perc

 

Ismét érdekes teológiai és egyéb területeket érintő írásokkal várjuk új lapszámunk kedves olvasóit.

Vass Zoltán Arnold ócsai ifjúsági lelkész Isten gondoskodásáról szóló igehirdetését osztotta meg velünk. Krish Kandiah teológus tanulmánya a bibliai paradoxonokról való prédikálásról szól. Id. Kovács Géza lelki ajándékokról szóló előadását olvashatjuk ezután. Veress Ernő a böjtölésről írt. Békefi Bálint cikke a vallások keresztény megközelítésében nyújt segítséget. Tóth Krisztián a szakdolgozatának összefoglalóját osztotta meg velünk. Ezután Beke László kiváló írását olvashatjuk a misszióról. Egy teológiai konferencián járt Nemeshegyi-Horvát György és felesége. Az erről szóló beszámolót olvashatjuk ezután. Balog Miklós igehirdetéseit és egyéb írásait nemrég kötetbe rendezve adta ki Az Ige tükrében címmel. Ebből közöl lapunk egy előadást a továbbiakban. Az ezután következő, tizedről szóló tanulmányt Bozsóki Tamás írta. Majd Tóth Sándor pedagógiai témájú cikkét olvashatjuk. Móricz Zsigmondnak egy vallásos témát érintő novelláját közöljük ezután. Macher Tivadar cikke a baptista misszió történetének egy kevéssé ismert részletét ismerteti meg velünk. Az ezt követő rövid írás szerzője a névtelenségét kérte. Néhány könyv ajánlója zárja a lapszámot.

Tartalmas időtöltést kívánunk minden olvasónknak! Szeretettel ajánljuk a Szolgatárs podcast adásait is meghallgatásra.

Aki szeretne értesítést kapni emailben, ha elérhetővé válik egy új lapszám, kérjük iratkozzon fel a honlapunkon található űrlapon.

Olvasás

Letöltés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .