A 2016. évi 1. szám

| ► Olvasási idő: 2 perc

Szolgatars_2016_1_cimlap

Örömmel nyújtjuk át kedves olvasóinknak a Szolgatárs folyóirat ez évi első számát. Igehirdetések, irodalmi művek, egyháztörténeti és egyéb tanulmányok adják gerincét ennek a lapszámnak.

Először John Piper segít megértenünk, hogy mit jelent Pál apostolnál az, hogy csak Jézus Krisztus keresztjével dicsekedjünk.  Majd Vad Zsigmond református esperes aktualizálja egy baptista gyülekezetben elhangzott igehirdetésében Martin Luther King híres szavait: „Van egy álmom”. Ezt egy tanulságos Kassák-novella követi a lapban. Nathan Finn írása a tévtanítókkal szembeni felelősségünkről és lehetőségeinkről szól. Berde Imre tanulmánya az asszír királyi főhivatalnokok világába ad betekintést. Dr. Péter-Szarka Szilvia pszichológus tanulmánya keresztény identitásunk megtalálásában ad segítséget. John Maxwell írása azzal foglalkozik, hogy vezetőként milyen szabály szerint lehet a leghatékonyabban feladatokat delegálni. Pollák Dávid iskolalelkész az újonnan átvett baptista fenntartású oktatási intézmények életébe ad betekintést. Ezután két egyháztörténeti tanulmány következik a XX. századi magyar baptista történelemről ifj. László Gábor és Bacsó Benjámin tollából. Egy baptista egyházzenész, Tóka Szabolcs orgonista szolgálatáról, országjárásáról szóló beszámolója olvasható végül a lapban.

Kívánjuk, hogy aki időt szán ezen írások megismerésére, váljon hasznára, amit azokban talált!

Olvasás helyben

Letöltés

2016 1 lapszám gomb

ebook-epub ebook-mobi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .