A 2016 évi 4. szám

Az ünnepnapok közeledtével örömmel nyújtjuk át kedves olvasóinknak a Szolgatárs idei téli lapszámát. Töltsük tartalmas cikkek olvasásával a téli estéink egy részét!

Először Mezei Tamás igehirdetését olvashatjuk el. Tamás nemrég óta kezdte lelkipásztori szolgálatát a miskolc-szirmai baptista gyülekezetben. Ezután Hegyi András teológiai tanár, lelkipásztor Jézus Krisztusról szóló könyvéből közlünk részleteket, melyek az inkarnáció csodájával foglalkoznak. A lengyel baptisták elnökének, Mateusz Wicharynak az egyedülálló előadását olvashatjuk el ezután, ami az EBF közgyűlésén Tallinban hangzott el, 2016 őszén.  Fordította Dr. Bukovszky Ákos. Sebján-Farkas Zsolt lelkipásztor egy örök kérdéssel foglalkozik a molinizmust bemutató írásában: hogyan viszonyul egymáshoz Isten szuverenitása és az ember szabad akarata az üdvösség kérdésében. Ármay-Szabó Ádám a mariológiai sorozatának következő részében Jézus testvéreiről ír. Karácsonyi igehirdetés-vázlatokat közlünk ezután, ösztönözve az átgondolt, tiszta vonalvezetésű karácsonyi igehirdetéseket. Beke László lelkipásztor egy ritkán elemzett jelenségről, a trágárságról írt cikket. Hajnal Zoltán a szupervízió mikéntjéről és lehetőségeiről tájékoztat bennünket. Bacsó Benjáminnak egy baptista fiatalok között végzett előkészítő felmérésről ad hírt, egy jövő évi nagyszabású baptista ifjúsági felmérést készít elő. A lelkipásztori létről és a gyülekezet szerepéről két rövid cikkben olvashatunk Brandon Hilgemann és Tim Challies tollából. Dr. Kovács József erdélyi magyar baptista teológiai tanár és lelkipásztor egyháztörténeti írásának témája a huszadik század elején újraéledő erdélyi kálvinizmus. Néhány kiváló, 2016-ban megjelent könyvet ajánlunk végül.

Áldott ünnepeket, és boldog új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Olvasás

Letöltés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 13 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..